Carnati de casa

de mihasara in Porc, 2 Dec 2015 | 6748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 1 kg pulpa de porc
    • 300 g carne de vita
    • 300 g slanina
    • 6 catei usturoi
    • 1 lingura rasa sare
    • 1 lingura piper
    • 1 lingura boia dulce de ardei
    • jumatate de lingura de boia iute de ardei- sau mai putin-dupa preferinta.
    • 100ml supa de oase sau apa
    • mate subtiri de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Mod de preparare:

  1. Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
  2. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust.
  3. Punem si supa si amestecam bine.
  4.  Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem grija cata sare adaugam.
  5. Amestecam  si cu usutroiul  zdrobit foarte bine si pregatim membranele animale(mate).
  6. Spalam matele sub un jet de apa rece, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa calduta.
  7. Scurgem matele si le introducem pe accesoriul pentru carnati,pe care l-am atasat masinii de tocat carne, uns cu putin ulei daca vrem sa alunece mai usor.
  8. Umplem matele cu amestecul pentru carnati, fara a le umple prea mult, sa  nu crape dar nici sa fie prea goale.
  9. Portionam membranele umplute  in bucati de aproximativ 15 cm si rasucim canatii.
  10. Cand terminam de umplut o membrana, eu pun ambele capete unul langa celalalt si le leg, asa imi este mai usopr sa-i pun la uscat si la afumat.
  11. Ii las minim cateva ore la uscat la aer, dupa care, jumatate din cantitate o pun la congelator iar cealalta jumatate o pun la afumat.

TIPS-URI

1

Sunt geniali atat prajiti cat si afumati sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Bunica 1

02.12.2015, 17:43

Buni,buni!

mirela0911 1

02.12.2015, 20:18

Cel mai bun!

Rocsi 1

02.12.2015, 20:34

Foarte buni sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa in sos de rosii